::Diari Si Kotak Hati::
Assalamualaikum


Welcome to my Kotak Hati. Fahami aku dalam tulisanku.


Stuff Diary About Him Site


Owner

Miss Novelist




Hati terasa sepi bila ku jauh dari sentuh cintamu.
Ingin selalu ada dekatmu,
selalu ada di hatimu.


Mr Photographer



You're my love, you're my life
You're my everything I need.
I give you my heart
I give you my soul
In every way



Lagu sendiri
Manuskrip siap!
Koleksi novel
Jadi novelis
Guitar
Honda City
Trip to Langkawi
Europe, here I come!
Travel to Istanbul
Travel to Australia
Jadi bestfriend AHR
Car license
Iphone
Kedai hadiah
Mirrorless Camera
Mr Photographer!
Nikah tanpa couple



Kawan VS Kawan Baik




Hello!
Now, rasa nak update sesuatu..
Bosan giler duduk kat rumah tak ada apa-apa nak buat.
Rasanya, better update something kat sini. :)


Malam ni nak kongsi pasal perbezaan antara kawan dan kawan baik!
Friend and Bestfriend!


Kawan :
...akan menenangkankan kau bila cinta kau kena reject dengan mana-mana lelaki..

Kawan baik :
..akan datang cari lelaki tu dan cakap, 
"...Kau gay kan? Sebab tu kau reject dia.."

Kawan :
..akan sentiasa ada di sisi kau bila kau putus cinta...

Kawan baik :
...akan call your boyfriend dalam diam and cakap, 
"...kau tunggulah balasan dari aku!"

Kawan :
..akan tolong kau bangun balik masa kau jatuh kat mana-mana..

Kawan baik :
..akan tengok kejap, then terus jalan and cakap, 
"..bangunlah, ngek! Nanti kita lambat pulak..."

Kawan :
...akan bagi kau masa untuk bersiap kalau nak pergi mana-mana..

Kawan baik :
...tak sabar-sabar nak keluar dan cakap, 
"...dalam 5 saat lagi, kau mesti dah siap!"

Kawan :
..akan tolong kau cari 'Mr Right"..

Kawan baik :
..akan culik and hadiahkan 'Mr Right' tu untuk kau..

Kawan :
..akan tanya kau, "..okey ke tak?" bila kau sedih dan menangis..

Kawan baik :
...akan ketawakan kau dan cakap.. 
"Ha! Ha! Cengeng!"

Kawan :
...akan berikan payungnya untuk kau time2 hujan..

Kawan baik :
...akan ambil payung kau dan cakap, "Lari geng lari!!"

Kawan :
...akan jamin kau masa kau kena masuk penjara..

Kawan baik :
..akan masuk sekali dalam penjara dan cakap, "..hebatlah! Lain kali kita buat lagi okay?"

Kawan :
...tak pernah minta kau sponser dia makan..

Kawan baik :
...akan sentiasa buat kau kurang makan dan minum sebab asyik sponser dia makan...

Kawan :
...tak pernah tengok kau menangis...

Kawan baik :
...tak akan beritahu orang lain yang kau menangis, dia cuma akan ketawakan kau masa tu jugak time kau tak rasa sedih lagi dan tak rasa 'down'...

Kawan :
...pinjam barang-barang kau dan beberapa hari kemudian dia akan pulangkan balik...

Kawan baik :
...akan hilangkan barang yang dia pinjam dari kau dan kemudian dia cakap, "..sorry, salah aku! Nah, ambil tisu ni, jangan sedih k?"

Kawan :
...hanya tahu beberapa perkara tentang kau...

Kawan baik :
...boleh tulis seberapa banyak perkara yang memalukan dalam hidup kau..

Kawan :
...akan tinggalkan kau bila kebanyakkan orang melakukannya...

Kawan baik :
...akan terajang semua orang yang berani tinggalkan kau..

Kawan :
...akan ketuk pintu bilik kau kalau dia nak masuk...

Kawan baik :
..terus masuk dan cakap, "Wei, kau buat apa!"

Kawan :
...akan makan atau minum sisa makanan kau yang tak habis bila dia tahu kau dah tak larat nak habiskan semua tu...

Kawan baik :
..akan jeling makanan kau dan cakap, "Wei, habiskan! Tak baik membazir.."

Kawan :
..akan nasihatkan kau kalau kau buat silap..

Kawan baik :
..akan kuat berleter dan marah kau ikut sedap mulut dia..

Kawan :
..kau mesti beritahu dia supaya simpan rahsia kau dari pengetahuan orang lain..

Kawan baik :
...dia tahu dan akan simpan rahsia tu sampai bila-bila..

Kawan :
...hanya kekal masa persekolahan atau masa study aje...

Kawan baik :
...akan kekal sampai bila-bila...

Kawan :
..dia akan baca dan ignore entry ni..

Kawan baik :
..akan ketawa sorang2 dan cakap dalam hati, 
"Heh, teruk jugak aku ni tapi kat siapa lagi aku nak buat semua ni kalau bukan kat kau!" 
Terus dia SMS kau dan tanya, "Wei, kau apa khabar?"



Sekadar bertanya khabar pun dah memadai tau!
Miss you my dear friend... :'D












XoXo,
Miss Novelist








Labels: